Afspraak maken? Bel 0318 591 260

Wat is FSCĀ®

De afkorting FSC® staat voor Forest Stewardship Council dat vrij vertaald  “Raad voor Goed Bosbeheer“ betekent. FSC® is een internationaal en onafhankelijke organisatie ter bevordering van verantwoord bosbeheer wat voldoet aan de hoogste eisen op sociaal, milieuvriendelijk en economisch gebied.

Om er zeker van te zijn dat het hout uit FSC®-gecertificeerd bos komt moet het hout in de gehele handelsketen oftewel de “Chain of Custody” gevolgd kunnen worden. Dit betekent dat alle bedrijven in de keten gecertificeerd moeten zijn. Deze CoC garandeert dat iedere schakel in de bovengenoemde keten klopt en zich aan de regels houdt. FSC® gecertificeerd hout is herkenbaar aan het FSC® “checkmark & tree” logo

Pluim Otterlo BV hecht veel waarde aan duurzaam ondernemen en is  FSC® gecertificeerd. Door dit certificaat kunt u er zeker van zijn dat Houtzagerij Pluim bijdraagt aan een goed en verantwoord bosbeheer en een beter milieu.

 

PEFC

Werken met duurzaam hout is allang niet meer een trend, steeds meer opdrachtgevers vinden dit een vanzelfsprekendheid! Wij hebben het PEFC Chain of Custody certificaat.

Hout is sterk, mooi en een natuurlijk product. Door PEFC gecertificeerd hout te verwerken in jou projecten, maak je aantoonbaar aan klanten dat jouw hout een maatschappelijk verantwoorde herkomst heeft. Je draagt bij aan de verduurzaming van onze wereld. Je werkt met hernieuwbaar materiaal waarvan de bomen tijdens hun groei veel CO2 hebben opgenomen, zo help je ook in positieve zin de klimaatverandering tegen te gaan. Werken met hout uit PEFC gecertificeerde bossen draagt tevens bij aan bescherming van bos en gezonde en veilige werkomstandigheden van bosarbeiders en medewerkers verderop in de handelsketen. PEFC-gecertificeerd hout gebruiken loont op meerdere vlakken.